Edzések: 3300 Eger, Városfal utca 3. Telefon: +36 (20) 519-7939
Felnőtt: Hétfő, Szerda 16.30-18.00, 
Gyerek felsős csoport: Hétfő, Szerda 15.30-16.30
Gyerek alsós csoport: Hétfő, Szerda 18.00-19.00

Csoportjaink

Gyerek kezdő csoport

Gyerekeknél az életkori sajátosságoknak megfelelően a koordinációs és kondicionális képességek fejlesztésével kezdjük a képzést.

A Shito Ryu karate mozgásrendszere kiválóan alkalmas a gyerekek képzésére, mert az egész testet átmozgatja, szimetrikusan, a test mindkét oldalát mozgatja, a kereszt irányú mozgások pedig fejlesztik a két agyfélteke összehangolt munkáját. Tapasztalatunk szerint, ez gyakran megjelenik a tanulmányi eredményben is.

Elsődleges cél, hogy a gyerekek megismerjék saját testüket, megtanulják azt jól használni, megszokják a karatéra jellemző fegyelmet, és képesek legyenek a 60 perces edzésen végig koncentrálni. Az edzések erőfejlesztő és technikát tanító részeit rövid játékos gyakorlatokkal szakítjuk meg, hogy ne csak fárasztó, de élvezetes is legyen az edzés. A csoportban fél évente rendezünk övvizsgát, citrom és narancssárga övfokozatokra.

Gyerek haladó csoport

A haladó gyermekcsoportba az alapok megszerzése után, egyéni képességektől függően 2-3 év után narancssárga, zöld övvel kerülnek a gyerekek. A csoportban a fő cél, a tudás szélesítése mellett, hogy a megtanult technikákat minél többféle szituációban bátran tudják használni a tanulók. Előtérbe kerülnek a páros küzdelmi gyakorlatok, a magasabb szintű formagyakorlatok. Akinek kedve van hozzá, lehetőséget adunk évente 2-3 alkalommal, hogy verseny keretein belül összemérje tudását más klubok tanulóival is.

A gyerekek már belekóstolhatnak az Egerben rendezett nemzetközi táborainkba, illetve a nyári egyhetes edzőtábor is kiváló pogram minden évben.

Felnőtt karate

Felnőtt Shito ryu Karate edzés Eger

A csoportban a karate Okinawán kialakult, eredeti, harcművészeti formáját gyakoroljuk, nem pedig az ebből kialakult, le egyszerűsödött sport karatét. Nem járunk versenyekre, így nem is tudunk büszkélkedni semmilyen érmekkel, kupákkal.

A megmérettetéseket nálunk az övvizsgák jelentik, ahol a tanulók be tudják bizonyítani, hogy hol tartanak a fejlődésben. A citromsárga, narancssárga, zöld, kék és barna öv színek mindig két fokozatot takarnak. Az övvizsga rendszer a fokozatosságra épül, az utolsó barna öves vizsgán már 20×2 perc küzdelmet kell teljesíteni, amiből az utolsó tízet fekete öves ellenfelekkel kell vívni.

A tanulók nálunk a formagyakorlatokon keresztül ismerik meg a karate teljes mozgásanyagát. A tanulók nálunk a legtöbb karate klubbal ellentétben, megtanulják a dobás és esés technikákat, ízületi feszítéseket, az életpontok használatát. Haladó tanítványaink fegyveres technikákat is tanulnak. Minden évben ellátogat Egerbe két japán mesterünk, hogy mindenki első kézből, eredeti forrásból tudjon tanulni.

Önvédelmi oktatás

Sajnos ma már mindenki érzi, hogy egyre nagyobb az esélye, mikor önmaga védelmére kell kelnie az embernek. Azonban tudás nélkül, ez szinte biztos, hogy kudarcra van ítélve. 20 órás önvédelmi tanfolyam keretén belül próbáljuk megismertetni a tanulókat az önvédelem alapjaival. A tanfolyamokon:

  • Tanulunk az erőszakról, az erőszak típusairól, a szociális és aszociális erőszakról.
  • Megtanuljuk a helyzeteket felismerni, és helyzethez illő legbiztonságosabb megoldást választani.
  • Megismerjük a fizikai erőszak elkerülésének módjait, a bűnözők és a támadások típusait.
  • Felkészülünk a testünkben végbemenő élettani változásokra, a lefagyásra, és az abból való kitörésre.

A foglalkozások során megtanuljuk és begyakoroljuk a leggyakrabban előforduló támadások elleni védekezéseket, fogásokból, fojtásokból való szabadulásokat.

Megtanuljuk, hogy hol helyezkednek el a testen azok az anatómiailag érzékeny pontok, amiket hatékonyan lehet támadni, hogyan kell ütni, rúgni úgy, hogy annak hatása is legyen!