Tradicionális értékek, modern edzésmódszerek

Pál György Shito Ryu Karate

A klubban a Shito Ryu karate eredeti, hamisítatlan formáját tanítjuk, ami azt jelenti, hogy a karate harcművészeti oldalát gyakoroljuk, nem az igen népszerű, ámde leegyszerűsödött sport karatét. A tanulók nálunk a formagyakorlatokon keresztül ismerik meg a karate teljes mozgásanyagát, és a legtöbb karate klubbal ellentétben, megtanulják a dobás és esés technikákat, ízületi feszítéseket, az életpontok használatát. Haladó tanítványaink fegyveres technikákat is tanulnak. Minden évben ellátogatnak Egerbe két japán mestereink, hogy mindenki első kézből, eredeti forrásból tudjon tanulni.

Hiszek a tradicionális értékek erejében, hiszen a kitartás, tisztelet, akaraterő elengedhetetlen a karate gyakorlása során. Azonban vallom, hogy a modern edzéselmélet és gyakorlat beépítése a karate edzésekbe nem szentségtörés, hanem a karate egy természetes, a változó világhoz való igazodása, evolúciója.

Rendszeresen szervezünk Egerben önvédelmi tanfolyamokat, ahol a technikai képzés mellett az erőszak típusairól, az agresszió lélektanáról, és konfliktus kezelésről is hallanak a tanulók.

Ma már négy tanítványom jutott el a fekete öves szintre, a sok színes övvel rendelkező gyerek és felnőtt karatéka mellett.

Társszerzője vagyok a Dento Shito Ryu című könyvnek, mely a legrészletesebben mutatja be a stílust és a tudásanyagot 1.danos szintig.